update coronamaatregelen 6/10

De Nationale Veiligheidsraad kondigde zonet een verstrenging van de maatregelen aan. Deze verstrengingen gaan in vanaf vrijdag 9 oktober 2020 en gelden voor een periode van één maand. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt, zodat scholen en bedrijven open kunnen blijven en om overbelasting van onze gezondheidszorg te vermijden.

basisregels blijven behouden

  • Hou 1,5 m afstand.
  • Als dat niet gaat, dan draag je een mondmasker, zoals in de winkels, op het openbaar vervoer en in drukke (winkel)straten. Op onze markt, in onze openbare gebouwen en op ons containerpark zijn mondmaskers ook nog steeds verplicht. 
  • Was regelmatig je handen. 

nieuwe maatregelen 

Je bubbel wordt herleid tot maximum 3 andere personen met wie je nauwe contacten mag hebben, buiten de mensen met wie je samenwoont. Hou er ook rekening mee dat er voorzichtig moet omgesprongen worden met contacten tussen kinderen en ouderen.

Bij privé-bijeenkomsten, zoals bv. een etentje aan huis, mag je maximum 4 personen uitnodigen naast je gezin. Daarbij blijft de 1,5 m regel wel gelden.

Niet-georganiseerde samenscholingen mogen maximum met 4 personen

Cafés sluiten vanaf vrijdag voor één maand om 23.00 u. Aan één tafel mogen maximum 4 personen zitten, tenzij het om personen gaat die onder hetzelfde dak wonen. Voor restaurants verandert er niets.

Thuiswerken wordt sterk aangeraden.