update wegenwerken: Hoogstraat en Vaesstraat vanaf 31/8

Hoogstraat

Aannemer Hoogmartens zal de werken voor een gescheiden rioleringsstelsel in de Hoogstraat fase 1 verderzetten. Momenteel is men de buizen voor de regenwaterafvoer (RWA) aan het plaatsen. 
Zodra men met deze werken tot het kruispunt van de Meinestraat zal gevorderd zijn, kan men terug vanaf de Stationswal beginnen met het plaatsen van de buizen van de droogwaterafvoer (DWA).
Deze buizen worden minder diep geplaatst waardoor de werken in normale omstandigheden vlotter zullen verlopen. Volgens hun inschatting zullen deze werken uiterlijk 8 september beëindigd zijn, waarna de nodige aansluitingen kunnen verwezenlijkt worden. Het voetpad (zijde Bpost kantoor) dat momenteel als wandelverbinding gebruikt wordt zal op een bepaald moment (gedeeltelijk?) opgebroken worden.

Volgende week zullen ter hoogte van het kruispunt Opitterstraat/Hoogstraat een aantal bomen gerooid worden om een laad-en loszone voor de handelaars te creëren. 

Vaesstraat

Aannemer Hoogmartens start met de voorbereiding van de wegeniswerken in de Vaesstraat, inclusief het stuk richting De Potter. Dit wil zeggen dat woningen/garages die daar gelegen zijn volgens hun inschatting pas vanaf einde week 40 (30 september) terug met de wagen bereikbaar zijn. Er zullen aankondigingsborden (Toegang vanaf de Grauwe Torenwal) van deze werken geplaatst worden en de buurtbewoners ontvangen een brief met de nodige informatie en contactgegevens.

Meer info en vragen

  • Met vragen en/of problemen i.v.m. de centrumwerken kan men bij voorkeur terecht op centrumwerken@bree.be.

  • Het werfbureel van aannemer Hoogmartens is gevestigd in het voormalige winkelpand van I. Vér, in de Hoogstraat 36. Je kan hier vragen naar de werfleider.

  • Vanaf dinsdag 1 september is iedere dinsdag tussen 13.00 u - 15.00 u het infopunt centrumwerken geopend in het oudste stadhuis (naast de Oxfam winkel). Je kan hier zonder afspraak terecht met alle vragen i.v.m. de centrumwerken.