Veiligheidsvoorschriften en timing zone centrum

Belangrijk om te weten

Donderdag 11 maart gebeurde in ons centrum, meer bepaald t.h.v. Hoogstraat fase 1, het onverhoopte.  Ondanks alle veiligheidsvoorschriften gebeurde er een ongeval met tragische afloop.  Zonder te oordelen over de aard en de omstandigheden van het ongeval vinden we het toepasselijk om opnieuw even alle veiligheidsvoorschriften op een rijtje te zetten. 

  • Daar waar mogelijk, bevinden zich voetgangerssluizen, afgebakend door groen tapijt, nadars of hekken. 
  • Het centrum is een werfzone. Vrachtwagens, kranen en andere machines rijden af en aan.  Het zicht vanuit zulke voertuigen of machines is vaak beperkt (dode hoek).  Loop NOOIT! vlak langs of achter een voertuig of machine door!
  • De werfleiding en -medewerkers kennen de valkuilen, de moeilijkheden van werkzaamheden in zulke smalle straten.  Volg steevast hun richtlijnen op! 
  • Sommige werven in het centrum laten geen passage toe (enkel werfverkeer/-medewerkers). Respecteer de aanduiding.  Er zijn (veiligheids)redenen om zulke signalisatie te plaatsen en te gebruiken.

 

Handig om te weten

Zone Oost zal afgewerkt worden voor 1 mei 2021 (Opitterstraat, Hoogstraat, Meinestraat, Merisstraat, Augustijnerstraat en Vrijthof).  In zone West start men in principe vanuit de Kloosterstraat, richting kruispunt Vrijthof-Markt (fase 1) om dan verder te evolueren naar de Nieuwstadstraat en de Gerdingerstraat (fase 2).  Fase 1 start -op de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen na- midden april en eindigt vlak voor het bouwverlof.  Fase 2 start na het bouwverlof en eindigt einde oktober 2021. Dan zal Bree centrum volledig heringericht zijn.

 

Altijd welkom

Ons spreekuur vindt plaats op dinsdagnamiddag tussen 13 en 15 u. in het Oudste Stadhuis (Markt Z/N).  Past dit niet?  Mail je vragen en opmerkingen gerust even naar centrumwerken@bree.be.

Updates verschijnen op Hoplr en op de website https://www.bree.be/centrumwerken