Verklein de kans op inbraak bij jouw thuis

Tijdens een infosessie zal ex-inbreker Evert Jansen je tips en advies geven over hoe jij je woning beter kan beschermen. Evert Jansen pleegde 18 jaar lang woninginbraken om zijn verslavingen te bekostigen. Hij is intussen al meer dan 10 jaar clean en geeft nu presentaties over diefstalpreventie. Dit doet hij om iets terug te doen voor de maatschappij.

Als inbreker ging Evert destijds op verkenning in een buurt en sloeg er lukraak toe. Tijdens zijn verkenning deed hij alsof hij er moest zijn. Hierbij werd hij amper aangesproken over de reden van zijn aanwezigheid. Evert wijst dan ook op het belang van sociale controle. Naast sociale controle zijn vaak slechts kleine maatregelen voldoende om inbrekers te ontraden.

Het moeten niet altijd de duurste alarmen zijn om een inbreker af te schikken. Belangrijker is dat je het de inbrekers zo moeilijk mogelijk maakt waardoor ze hun inbraakpogingen staken. Wat deze te nemen maatregelen zijn komt ex-inbreker Evert Jansen toelichten tijdens een infosessie voor de inwoners van de politiezone CARMA.

  • 13 juni, 19.30 u - 21.30 u
  • Locatie: Gemeenschapscentrum De Kroon, Nevenplein 1, Bocholt
  • Inkom: gratis
  • Inschrijven verplicht via onderstaande link