versterkte lijnritten vanaf 5 oktober

Er zit momenteel vaak te veel volk op de Lijnbussen die naar scholen rijden, op die manier is het moeilijk om voldoende afstand te houden van andere reizigers. Vanaf komende maandag 5 oktober krijgt De Lijn in Limburg daarom ondersteuning van 6 busmaatschappijen. 86 ritten krijgen, voornamelijk tijdens de schoolspits, versterking om overvolle lijnbussen te vermijden. Met de routeplanner van De Lijn kan je jouw ideale route op voorhand uitstippelen. 

Autocarbedrijven zullen tijdens de schoolspits achter de meest drukbezette bussen rijden met het label ‘versterkte rit’.* Zo bieden we de leerlingen maximale capaciteit. De lijncontroleurs houden een oogje in het zeil. Zij informeren, sensibiliseren en zorgen voor begeleiding onderweg. Zo letten ze bijvoorbeeld op een goede spreiding van onze reizigers over verschillende voertuigen

Als leerlingen kan je ook bijdragen aan een veilig openbaar vervoer door steeds je mondmasker te dragen. Niet alleen is dit verplicht aan alle haltes en in de voertuigen, het is extra belangrijk omdat maximaal afstand houden op bus en tram niet altijd lukt.

Opgelet: Het CLB raadt kinderen en jongeren met een risicoprofiel af om het openbaar vervoer naar school te nemen. In plaats daarvan vragen ze om zoveel mogelijk met de fiets, te voet of met de auto naar school te komen. Deze leerlingen werden steeds gecontacteerd in kader van contactopvolging.

Onze burgemeester herhaalt deze oproep nogmaals in een reportage van TVL.