versterkte maatregelen m.b.t. het corona-virus

De Nationale Veiligheidsraad versterkte donderdagavond 12 maart de huidige maatregelen m.b.t. het corona-virus om de verspreiding van de epidemie tegen te gaan. We gaan nu de federale fase van het crisisbeheer in, wat betekent dat alle beslissingen zullen worden genomen door een beheerscel die bestaat uit de eerste minister, de bevoegde ministers en de ministers-presidenten. Onze eerste prioriteit is nog steeds de bescherming van de volksgezondheid en de kwetsbaren.

Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag 13/3 middernacht.

Scholen?

De lessen worden opgeschort vanaf maandag 16/3. Er zal kinderopvang worden voorzien voor kinderen van medisch en gezondheidspersoneel of kinderen die enkel door grootouders opgevangen kunnen worden. Onze kinderopvang blijft voorlopig ook nog open.

Handelszaken en horeca?

Voedingswinkels en apotheken blijven open, ook zoals gewoonlijk in het weekend. Andere winkels sluiten in het weekend en blijven enkel doordeweeks open. Cafés, discotheken en restaurants gaan dicht vanaf vrijdagnacht 13/3, 0.00 u. Thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan.

Recreatieve activiteiten en stadsdiensten?

Alle recreatieve evenementen en activiteiten worden geschrapt, ongeacht of ze openbaar of privé zijn. Onze sporthal, de bib, zwembad De Sprink, de academie, het Ontmoetingscentrum, de jeugddienst, het Sociaal Huis en De Zeepziederij worden voorlopig gesloten. Basisdienstverlening blijft behouden, het contact verloopt liefst telefonisch, per mail of op afspraak. Mensen die behoren tot de risicogroepen krijgen het advies om thuis te blijven.

Openbaar vervoer?

Het openbaar vervoer functioneert normaal, maar er wordt gevraagd om zich te beperken tot  noodzakelijke verplaatsingen.

Deze maatregelen gelden t.e.m. 3 april, dan volgt een nieuwe evaluatie.

Laatste info en updates: www.bree.be of www.info-coronavirus.be