voorpost voor luchtwegproblemen en raadpleging artsen

De huisartsenkring start vanaf donderdag 19 maart een voorpost voor luchtwegproblemen op in de gebouwen van het vroegere Medisch Centrum Huisartsen, Stift 2 Bree. Dit in samenwerking met Bree, Kinrooi, Maaseik en het gedeelte Meeuwen-Gruitrode van Oudsbergen.

Het is niet de bedoeling dat je zelf naar het medisch centrum komt als je ziektesymptomen vertoont. Bel altijd eerst je huisarts als je ziek bent. Je huisarts maakt indien nodig voor jou een afspraak in de voorpost. Daar word je onderzocht en beslist of je thuis in quarantaine moet of wordt aangemeld op de spoedafdeling van het ziekenhuis.

De voorpost zal geopend zijn van 10.00 u - 14.00 u en van 16.00 u – 20.00 u, uitsluitend op afspraak gemaakt door je eigen huisarts. Twee dokters staan paraat voor de raadpleging. Er werden twee kabinetten klaargestoomd in de kelder van het medisch centrum die via een aparte ingang toegankelijk zijn.

Dankzij deze samenwerking wordt het schaarse beschermingsmateriaal rationeel gebruikt en worden mogelijk besmette patiënten gescheiden van anderen. Dit leidt tot een efficiëntere werking van de ziekenhuizen en verhoogt de veiligheid voor arts en patiënt.

Een dikke merci aan de huisartsen van Bree, Maaseik, Kinrooi en Meeuwen-Gruitrode en de stadsdiensten voor hun inzet.

Blijf op de hoogte van meer info en laatste updates:

  • www.bree.be
  • www.info-coronavirus.be / 0800 14 689
  • www.facebook.com/stad.bree