Wat vind je op de markt tijdens lockdown 2?

Helaas kunnen we dit jaar niet genieten van onze sinterklaasmarkt, die traditoneel op 5 december plaatsvindt. Ook zullen er geen kerstmarkten en winterdorpen kunnen plaatsvinden. Wat wel nog mag volgens de huidige maatregelen, die voorlopig tot midden december gelden, is het aanbieden van essentiële goederen op onze vrijdagmarkt die ook verkocht mogen worden in de winkels die open zijn voor het publiek.


Wel verkrijgbaar

Je vindt op de markt dus onder meer: voeding (enkel afhalen, niet per plaatse consumeren), verzorgings- en hygiëneproducten, dierenvoeding, telecom, doe-het-zelf-artikelen, tuintoebehoren, bloemen en planten, breigarens, handwerken en fournituren, schrijf- en papierwaren.


Tijdelijk niet verkrijgbaar

Niet-essentiële goederen die dus ook tijdelijk niet op de markt mogen verkocht worden zijn onder meer: groot keukengerei, decoratieartikelen (met uitsluiting van kaarsen), multimedia, elektro, speelgoed, kleding, schoeisel, telecomaccessoires, juwelen, lederwaren, sportartikelen

Maatregelen

We herinneren je er tot slot aan dat je onze vrijdagmarkt enkel individueel kan bezoeken of met maximum één andere persoon van hetzelfde huishouden of waarmee je een duurzaam nauw contact onderhoudt. Het dragen van een mondmasker is verplicht

Opstelling

De marktkramers die mogen komen nemen zoveel mogelijk hun normale vaste plaats in. De marktkramers van de Stationswal die toegestane producten verkopen worden ingeschoven in de Ter Rivierenwal of het Stadsplein.