wegwijs in het secundair onderwijs

Wegens de huidige coronamaatregelen zijn er dit schooljaar voorlopig geen fysieke infoavonden. Daarom staat CLB graag op een andere manier voor jullie klaar bij de overgang van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs. De 3 CLB-netten in Limburg hebben de handen in elkaar geslagen en werkten een online-aanbod uit voor de ouders en de leerlingen.

overzicht

website met alle info

Via de nieuwe website www.wegwijsinhetsecundaironderwijs.be zal  heel wat informatie te vinden zijn die voor ouders en hun kinderen helpend kan zijn bij de studiekeuze:  

  • info over het keuzeproces en de opbouw van het Vlaams secundair onderwijs
  • een filmpje met  beknopte uitleg over het secundair onderwijs
  • een filmpje over Wat is kiezen NIET
  • digitale info over alle secundaire scholen in Limburg.


persoonlijk contact met het CLB

Indien ouders nog vragen hebben na het doornemen van de informatie van de website is er ook de mogelijkheid om te chatten met het CLB. Op 25 januari en 4 februari tussen 19.00 u en 21.00 u staan er CLB-medewerkers klaar om via chat te antwoorden op vragen die de ouders, of de leerlingen, nog hebben.

Uiteraard is het voor ouders ook mogelijk om een gesprek te hebben met een CLB-medewerker over de studiekeuze. We vragen aan de ouders om hiervoor een afspraak te maken met hun eigen CLB.