Welkom terug op onze (vertrouwde) vrijdagmarkt!

Onze vrijdagmarkt ging de afgelopen weken door in een aangepaste versie, dit om aan de toen opgelegde federale maatregelen te voldoen. Deze maatregelen werden afgelopen week aangepast: het maximum aantal marktkramers werd opgeheven. Hierdoor kunnen we terug al onze vaste marktkramers en plekje geven, en zal ook de markt terug in haar oude opstelling doorgaan. We leggen je even uit met welke praktische zaken je als bezoeker rekening dient te houden in functie van de heropstart van de markt, en dit vanaf vrijdag 3 juli.

Oude opstelling

De markt zal terug doorgaan in haar oude opstelling, zoals je deze kende voor de coronamaatregelen. Dit wil zeggen dat je je favoriete marktkramers kan terugvinden in de volgende straten: Grauwe Torenwal, Hoogstraat, Markt, Nieuwstadstraat, Ter Rivierenwal, Kloosterstraat en Stadsplein.

Circulatieplan

De markt is zo opgesteld dat je ze kan aflopen in twee lussen:  

  1. De lus van het Stadsplein, de Kloosterstraat, Hoogstraat en Grauwe Torenwal.
  2. De lus van het Stadsplein, de Kloosterstraat, de Markt, de Nieuwstadstraat en de Ter Rivierenwal.

Dit is eveneens de looprichting die je moet aanhouden, ongeacht op welke plek je de markt betreedt. Je kan de markt op gespreide punten binnenkomen. Dit wil zeggen dat je je niet aan één in- of uitgang moet houden, maar dat je de markt op elk punt kan betreden of verlaten. We vragen wel om steeds rekening te houden met de looprichting.

Je kan ook nog steeds je handen ontsmetten op 3 verschillende locaties: aan het Vrijthof, de Opitterpoort en het Stadsplein.

circulatieplan markt

Uitgebreid parkeerverbod

Het parkeerverbod in de marktzone (de centrumstraten, de Ter Rivierenwal en de Grauwe Torenwal) gaat in vanaf vrijdagmorgen 5.00 u t.e.m. vrijdagmiddag 14.00 u. De nodige signalisatie wordt hier 24 u op voorhand voor geplaatst. Check dus steeds de borden om zeker te weten waar je kan parkeren. Een volledig overzicht van mogelijke parkeerplaatsen in ons centrum vind je steeds op onze website: www.bree.be/mobiliteit/parkeren.

Hou het veilig

Denk tenslotte aan je eigen veiligheid en die van de andere bezoekers wanneer je de markt bezoekt. Hou steeds afstand, volg de signalisatie en pas je aan aan de afspraken hierboven. Het is verplicht om een mondmasker te dragen.