welkom terug op onze vrijdagmarkt: overzicht van kramen

In Bree hebben we in normale omstandigheden een uitgebreide vrijdagmarkt met een rijke traditie en ongeveer 100 vaste marktkramers. De enige manier om onze markt op een veilige manier te kunnen organiseren, is dus via een beurtrolsysteem. Damen met de markcommissie puzzelden we een week-om-week schema in mekaar. Er zijn dus minder kramen, maar we zorgden wel dat er elke keer een uitgebreid assortiment aanwezig is. We raden je aan je marktbezoek even voor te bereiden voor je afzakt naar ons centrum. We zetten de praktische zaken op een rijtje.
 

Zo ziet je aangepast marktbezoek eruit

Enkel op de kleine ring

Onze aangepaste markt vind je voorlopig uitsluitend op de Grauwe Torenwal en de Stationswal. De ventweg en parkings aan de binnenkant van de kleine ring bieden een brede marktzone die makkelijk afgesloten kan worden. Zo vermijden we onze centrumstraten die veel smaller zijn. Denk er ook aan dat er een parkeerverbod geldt op de Grauwe Torenwal en de Stationswal vanaf donderdagavond 18.00 u t.e.m. vrijdagmiddag 14.00 u.

Ingang en looprichting

Deze afgesloten marktzone kan je enkel binnengaan via ingang 1 aan de bovenzijde waar de Hoogstraat kruist met de Stationswal, of in het midden via ingang 2 aan het kruispunt van Opitterpoort, Opitterstraat met Grauwe Torenwal aan de overdekte fietsenstalling. De looprichting is van boven aan de Stationswal, rechtsom de kleine ring volgend naar beneden via de Grauwe Torenwal tot aan het kruispunt met Kloosterstraat. De marktzone verlaten gaat op verschillende punten, maar terugdraaien of ergens anders dan aan de 2 ingangen binnengaan is niet mogelijk.

LET OP! Omdat we de ingang van de markt aan het kruispunt Hoogstraat/Stationswal hebben voorzien zal het voor gemotoriseerd verkeer niet mogelijk zijn om de Hoogstraat in te rijden. Hier is dus geen verschil met de oude marktregeling.

overzicht

Maximum aantal bezoekers (ongeveer 350 tegelijkertijd)

Het is belangrijk om het maximum aantal bezoekers te respecteren zodat de nodige afstand tussen de bezoekers onderling kan gegarandeerd worden. Dit betekent dat er een stop wordt ingelast wanneer dit aantal bereikt is, en dat je pas op de markt wordt toegelaten wanneer er terug plaats is. Dankjewel om de instructies aan de ingangen op te volgen.

Niet eten en drinken op de markt

Eten en drinken op de markt is helaas nog niet toegelaten. Bij de eetkraampjes kan je wel een wafeltje, gebakken vis of een frietje afhalen, maar alles is ingepakt en kan pas thuis genuttigd worden. Ook de plaatselijke HoReCa-zaken blijven gesloten tot nader order. Een toiletbezoek op de markt is bijgevolg niet mogelijk.

Wie staat waar?

Het gewoonlijke gezellige kuieren en slenteren gaan we nog een beetje moeten uitstellen. Net zoals bij een bezoek aan winkels en grootwarenhuizen vragen we om de tijd van je bezoek aan de markt kort te houden en enkel aan te schuiven bij de kramen waar je iets wil kopen. Je kan je bezoek vooraf gericht voorbereiden door op het aangepaste marktplan je vaste marktkramer of het assortiment dat je nodig hebt op te zoeken. De ene week staat er een eerste selectie van ongeveer 50 kramen met uiteenlopend aanbod. De andere week vind je de andere marktkramers terug. We zorgen ervoor dat er steeds van elk assortiment de nodige aanbieders aanwezig zijn!

marktplan

markt week 2

 

Hou het veilig

Denk tenslotte aan je eigen veiligheid en die van de andere bezoekers. Hou steeds afstand, volg de signalisatie en pas je aan aan de afspraken hierboven. Het is zeer sterk aangeraden om een mondmasker te dragen. Dankjewel voor jullie begrip!

Vervoerstip

  • Kom met de fiets naar de markt. Er worden extra fietsparkings voorzien op het Stadsplein (uitgang markt) en op de Witte Torenwal (ingang markt).
  • Parkeer de auto best in de buurt van een uitgang en begin je marktbezoek (met lege boodschappentassen) op het verste punt. Zo hoef je niet te lang het gewicht van je inkopen te dragen.