zomerscholen - Zomerwijs Limburg

In onze provincie lopen een groot aantal kinderen en jongeren uit het leerplichtonderwijs iedere zomervakantie een risico om een leerachterstand op te lopen. Door de COVID-19-crisis is er sinds half maart niet meer op een normale manier les gegeven. Voor kwetsbare kinderen wordt het heel moeilijk om die achterstand nog in te halen zonder extra begeleiding.

De provincie Limburg ondersteunt daarom alle zomerschoolinitiatieven waarbij net die kinderen en jongeren die het nodig hebben bijgewerkt kunnen worden. Alle relevante informatie voor organisatoren, vrijwilligers en ouders is te vinden op het platform www.zomerwijslimburg.be.

Dit zal tijdens de zomerperiode een ‘levend’ platform zijn dat continu wordt ge-updated.

Alle hulp hierbij is welkom. We doen daarom graag beroep op jouw organisatie om deze informatie via jullie netwerk verder te verspreiden.

We zijn actief op zoek naar vrijwilligers voor de Limburgse Zomerscholen.

Vrijwilligers zijn zowel mensen met didactische/pedagogische expertise om les te geven als mensen (sportmonitoren, speelpleinmonitoren, kunst- en cultuurliefhebbers, jeugdbewegingsleiders, creatieve duizendpoten…) om het verrijkingsaanbod van zomerscholen in te vullen. Dat verrijkingsaanbod bestaat uit activiteiten met een meer sportieve, speelse, persoonlijke, socio-emotionele, culturele… insteek.

Meer info? Registreren als vrijwilliger? zomerwijslimburg.be/vrijwilligers/