zomerspecial Nationaal Park en Kempen~Broek 2020

Nationaal Park Hoge Kempen en Kempen~Broek slaan de handen in elkaar, figuurlijk, voor een buitengewoon zomeraanbod. Met een volledig corona-proof programma en exclusieve instapplekken heb je deze zomer geen reden om in je kot te blijven!

safari Nationaal Park 

Op safari met ‘jou en je bubbel’? Dat kan deze zomer in eigen land! Trek met een Ranger op safari doorheen de wildernis van het Nationaal Park. Wil jij weten hoe je bijzondere dieren kan spotten en of ze gevaarlijk zijn? Kan jij jezelf onzichtbaar maken in het bos? Ben je niet vies van wat zand tussen je tenen? Tijdens deze trip kan je naar hartenlust spelen en speuren op verborgen plekjes in het Nationaal Park. De Ranger zorgt dat je veilig en gezond terug naar huis kan keren.

Praktisch:

  • Ideaal voor gezinnen, families en verjaardagsfeestjes
  • Op woensdagen, zaterdagen en zondagen
  • Keuze uit diverse starturen en instapplekken
  • Duur: 1,5 uur
  • € 25 per groep
  • max. 12 personen
  • Boek je safari min. 1 week op voorhand op nationaalpark.be of kempenbroek.be
    Je ziet er meteen welke momenten nog beschikbaar zijn.

Wil je op safari met een groep volwassenen? Reserveer op de website een gebied en tijdslot naar keuze en selecteer bij je reservatie de Notendop-wandeling. De Ranger voert je langs de mooiste plekjes en laat je kennismaken met de speciale natuur van het Nationaal Park.

rangers on tour 

Een hele zomer lang vind je op zaterdag en zondag Rangers aan één of meerdere toegangspoorten van het Nationaal Park. Zij helpen je op weg met het vinden van de geschikte route en beantwoorden al je vragen over de plek waar je je bevindt.

Sinds dit jaar telt het park een aantal nieuwe gebieden: Thorpark, Duinengordel, Bergerven en het Munsterbos mogen zich voortaan officieel ‘Nationaal Park Hoge Kempen’ noemen. Wil je deze unieke landschappen ontdekken maar weet je niet waar te beginnen? Iedere zondag in juli en augustus staat een gebied in de kijker en wachten Rangers je op. Je ontvangt een gratis plannetje met een wandelsuggestie voor de dag van je bezoek. Van harte welkom!

RANGERS ON TOUR – ONTDEK DE NIEUWE GEBIEDEN

Zondag 5 juli

Zondag 9 augustus

9 – 12 uur

WINDELSTEENGROEVE

Station As

Stationsstraat 124 in As

Extra parking:

Schuttenbergstraat

Zondag 12 juli

Zondag 16 augustus

9 – 12 uur

MUNSTERBOS

Kasteel Edelhof

Leroyplein z/n

Munsterbilzen

Zondag 19 juli

Zondag 23 augustus

9 – 12 uur

BERGERVEN

Kapel van de Weerstand

Brugstraat z/n in Rotem

Extra parking: Kanaalstraat

Zondag 26 juli

Zondag 30 augustus

9 – 12 uur

THORPARK

Thor Central

André Dumontlaan 67

Genk

Zondag 2 augustus

Zondag 30 augustus

9 – 12 uur

DUINENGORDEL

Commanderij Gruitrode

Kasteelstraat 2 Oudsbergen

(voorheen: Weg naar Opoeteren)

Extra parking: Phil Bosmansplein

 

staycation gids Nationaal Park 

Jouw online gids voor de beste off-line ervaring

Inspiratie nodig voor een zomer dichtbij huis? Nood aan ontspanning, frisse buitenlucht, rustige plekjes, magische vergezichten of een actieve uitstap met familie of vrienden?

Op nationaalpark.be vind je heel wat tips om te wandelen, fietsen, ruiteren, sporten, spelen, picknicken en kamperen in het Nationaal Park. Met suggesties voor dagtochten, verborgen plekjes en alternatieve routes maak je er een avontuurlijke en veilige zomer van!

©Erwin Christis
© Erwin Christis

 

zomerspecial Kempen~Broek 2020

Op safari in Kempen~Broek

Trek met je gezin of vriendjes op safari doorheen de ruige wildernis van het Kempen~Broek! Met een safari zoekkaart waarop planten- en diersoorten staan ga je op zoek naar heel wat soorten. Wie de meeste vindt, heeft gewonnen. Wil jij weten hoe je bijzondere dieren kan spotten en of ze gevaarlijk zijn? Kan jij jezelf onzichtbaar maken in het bos? Ben je niet vies van wat zand tussen je tenen? Kom mee spelen en speuren en doe mee met de spelletjes en opdrachten. Durf je de uitdaging aan?

Kempen~Broek in een notendop

Deze activiteit is vooral bedoeld voor volwassenen. Ben je op zoek naar een gezellig uitstapje op zondagnamiddag? Ga je graag wandelen, wil je Kempen~Broek beter leren kennen maar weet je ook graag wat meer over het gebied waarin je wandelt? Dan is deze wandeling zeker iets voor jou. Een Verkenner vertelt je in een notendop wat Kempen~Broek is en neemt je mee op pad langs de mooiste plekjes van het gebied. Onderweg vertelt hij/zij over het bijzondere van het gebied, de planten en dieren, de geschiedenis, het natuurbeheer, enz. 

Je kan je via deze link inschrijven:www.kempenbroek.eu/nl/zomerspecial-verkenners-2020

staycation tips Kemben~Broek

Inspiratie nodig voor een zomer dichtbij huis? Nood aan ontspanning, frisse buitenlucht, rustige plekjes, magische vergezichten of een actieve uitstap met familie of vrienden?

Op kempenbroek.eu vind je heel wat tips om te wandelen, fietsen, spelen, picknicken en kamperen in het Kempen~Broek. Met suggesties voor dagtochten, verborgen plekjes en mooie routes maak je er een avontuurlijke en veilige zomer van!

www.kempenbroek.eu

www.nationaalpark.be