Sport- en scholencampus

Over het project

Er beweegt wat in Bree! De bouw van een nieuw sportcomplex, atletiekpiste en sociale assistentiewoningen komt een stapje dichterbij. De nodige subsidies zijn namelijk officieel goedgekeurd en daardoor kan het project nu naar de volgende fase getild worden. We gaan nog even geduld moeten hebben, maar kijken alvast uit naar de komst van deze gloednieuwe infrastructuur.

 

sport

Scholengroep KOSM heeft in samenwerking met de stad bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) één groot dossier ingediend met 3 aparte onderdelen:

  • de bouw van een atletiekpiste
  • de bouw van een sportcomplex
  • de omgevingsaanleg, waaronder ook parking

Dit AGION dossier is in zijn totaliteit goedgekeurd, waardoor we recht hebben op aanzienlijke subsidies. In totaal gaat het over een bedrag van ongeveer € 5,8 miljoen. Deze goedkeuring van het subsidiedossier is een eerste belangrijke horde en betekent dan ook het officieuze startschot van het verdere project.

Daarnaast zullen er in samenwerking met Ons Dak ook sociale assistentiewoningen geïntegreerd worden in de nieuwbouw.  Zo zetten we de nodige stappen naar een uitgebreide sport-, zorg- en scholencampus. 

Tijdslijn

Hier komt binnenkort de tijdslijn

Nieuwsupdates