kasteelpark Itterdal

Het Itterdal is een vrij smalle vallei die werd geboetseerd door de Itterbeek die zich een weg snijdt door het Kempens Plateau. Je bent hier op de grens van het Kempen~Broek en de droge Hoge Kempen. De beken zorgen niet alleen voor reliëf maar ook voor variatie in het landschap: kronkelende beken met natte moerassen, weilanden met houtkanten, loofbossen van eiken en berken, maar ook aangeplante naaldbossen. Er staan ook enkele watermolens. Naast de natuur heb je ook het boeiende kasteelpark Itterdal met een uitgebreide collectie bomen en pittoreske waterpartijen. Kasteelpark Itterdal is ook verbonden aan het gebied Pollismolen waar verschillende wandelroutes vertrekken.

Het is niet alleen een prachtig wandelgebied, maar je vindt er ook een leuke speeltuin met basketbalveld, een speelbos, petanquebaan en Fietscafé Itterdal. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan. 

Woensdag 9 juni 2021 werd, onder een stralende zon, het nieuwe Multimovepad geopend in park Itterdal. Het Multimovepad is ontstaan op initiatief van de sportdienst, in samenwerking met Sport Vlaanderen en Agentschap Natuur en Bos. Het doel is duidelijk: kinderen ongeremd laten bewegen in een natuurlijke omgeving!