De allereerste keer sporten kan al eens een uitdaging zijn. Gelukkig is er maar één allereerste keer! 

Geloof ons: de tweede keer wordt het alleen maar beter. En de derde keer al helemaal. Dat is de hoofdboodschap die Sport Vlaanderen wil delen met iedereen die begint met sporten of er een tijdje uit is geweest. Het doel? Iedereen in beweging zetten. Want van sporten krijg je heel veel terug.

Twijfel je nog aan welke sport jou het beste ligt? Of waar je die sport wil beoefenen? Geen schrik, de sportdienst van Bree zoekt het samen met je uit! 


Katleen gaat sporten
 

katleenKatleen Janssen (35 jaar) uit Bree is een vrolijke, spontane, spring in’t veld en maakt sinds september 2019 officieel deel uit van het team bij de sportdienst van Bree.

Met de inspiratie van een nieuwe job startte ze 2020 ook met sportieve voornemens. Na een drukke periode -en de komst van twee schatten van kinderen- was er tijd voor meer beweging.

“Vroeger zat ik bij een dansgroep, maar nu zocht ik eerder een individuele sport waarbij ik minder rekening moest houden met vaste afspraken. Ik ontdekte de ontspanning van het wandelen en trek er nu geregeld op uit met de mountainbike! Toen ik de eerste keer op die mountainbike stapte had ik nooit kunnen bedenken dat ik er zoveel plezier uit zou halen. Intussen ben ik al 20 kg afgevallen en voel ik me veel fitter. Joggen is niet zo mijn ding, maar ik sta wel open om nieuwe sporten te proberen.”

En net daarmee gaan wij aan de slag, want: Katleen gaat sporten!
 


Met ‘Katleen gaat sporten’ gaat de sportdienst -samen met jullie- op zoek naar een nieuwe uitdaging in 2021. Katleen deelt haar sportbeleving hier via de website en facebookpagina van de sportdienst.

“Ik hoop een inspiratie te zijn voor anderen die op zoek zijn naar een leuke sport. Ik wil daarvoor graag “die eerste keer” uitproberen en mijn ervaringen delen. Wie weet vind ik zelf wel een nieuwe sport, zo niet, heb ik me hopelijk toch kunnen amuseren! Het leven is immers geen ponykamp, maar de goede ritten wil ik toch niet missen.”

De eerste twee weken van februari zal Katleen elke dag een nieuwe sport uitproberen. Ze zal o.a. kennis maken met zwemmen, bootcamp, padel en wielrennen. Benieuwd hoe dit verloopt en welke sporten nog aan bod komen? Volg dan hier de avonturen van Katleen!

Om je nog meer te inspireren delen we in februari allerlei sportieve tips en tricks. Onderaan lees je de ervaringen en tips van Katleen.

Ga jij mee de uitdagingen aan? Veel succes!

zwemmen

lopen

inline skaten

tafeltennis

wielrennen

padel

capoeïra

badminton

bootcampen

geocachen

lees hier Katleen haar ervaringen

vrijetijdsgids Bree 

vrijetijdsgidsSporten in tijden van corona heeft zo zijn voor- en nadelen. Misschien heb je door een minder drukke agenda eindelijk wat meer tijd om voor jezelf te gaan zorgen en wat -meer- te gaan sporten. 

Je kan gelukkig nog wat baantjes gaan trekken in het zwembad na reservatie, maar helaas is de sportclub tijdelijk gesloten voor iedereen ouder dan 13 jaar. Zodra het weer kan staan er echter tal van sportverenigingen in Bree voor je klaar om je te verwelkomen. 

Deze zomer mochten alle inwoners de nieuwe vrijetijdsgids in de bus ontvangen met een overzicht van alle Breese verenigingen en vrijetijdsdiensten. Een schat aan informatie voor alle beginnelingen! 
 
Heb je geen gids ontvangen, of heb je nu stiekem spijt dat deze in de prullenbak belandde? Geen probleem, haal je gratis exemplaar bij de centrale balie in het stadhuis of bij de sportdienst.