academie

Academie Bree maakt, samen met de gemeente Kinrooi, deel uit van de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik. We behoren tot het officieel gesubsidieerd kunstonderwijs. Eén van de grote voordelen is dat de leerkrachten betaald worden door de Vlaamse gemeenschap en dat je als ouder enkel nog het jaarlijks inschrijvingsgeld van € 82 moet betalen. Een ander voordeel is dat de lessen enkel gegeven worden door professioneel opgeleide leerkrachten en de Vlaamse overheid garant staat voor kwalitatief kunstonderwijs. In Bree bieden we de richtingen woordkunst en drama, beeldende en audiovisuele kunsten, muziek en de mini-academie aan.
De lessen starten de eerste week van september en lopen tot eind juni. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Het secretariaat van de academie valt onder de bevoegheid van de cultuurdienst - Kloosterstraat 13 te Bree -  waar je terecht kan voor informatie en inschrijvingen.

Inschrijven voor het schooljaar 2019-2020 kan vanaf 8 juni tot en met 29 juni 2019 en vanaf 28 augustus tot en met 28 september 2019. Dit elke woensdag van 14u tot 17u en zaterdag van 10.30u tot 13u. Betalen kan via Bancontact of cash. Vergeet zeker niet het Kids-ID mee te brengen.